close
دانلود فیلم
گليسرين (Glycerin)

خوش آمدید!

به سایت سایت شیمی کاربردی دانشگاه گلستان خوش آمدید.

آخرین ارسال های انجمن

گلیسرین

 

نام ماده: گليسرين(Glycerin)

نام تجاری: گليسرين(Glycerin) 

سایر اسامی: گليسرول , 1و2و3 پروپانترول 

تاریخچه:
 
وقتي از سازندگان صابون در مورد مرغوبيت محصولاتشان سوال شود، معمولا به استفاده از گليسيرين در تركيب صابونشان اشاره ميكنند. گليسيرين يك مايع با قدرت بالاي جذب رطوبت است. يعني با استفاده از صابونهاي گليسيرينه پوست دست شما خشك نمي‌شود. از گليسيرين بطور گسترده در تهيه انواع كرمها ، لوسيونها و وسايل بهداشتي و آرايشي استفاده مي‌شود. صابونهاي گليسيريني معمولا شفاف هستند. تركيبات نرم كننده گليسيرين‌دار معمولا با جذب رطوبت هوا باعث نرمي پوست مي‌شوند. گليسيرين اولين بار در سال 1779 توسط "Scheel" در فرآيند صابون ‌سازي با روغن زيتون كشف شد و بعد از انجام آزمايشهاي مختلف با چربي‌هاي گوناگون مشخص شد كه گليسيرين محصول جانبي واكنش صابوني شدن است. روش بدست آوردن گليسيرين از صابون ، فرايند پيچيده‌اي است كه بطرق مختلف انجام مي‌شود.
 
موارد مصرف:
 
از گليسيرين بطور گسترده در تهيه انواع كرمها ، لوسيونها و وسايل بهداشتي و آرايشي استفاده مي‌شود.
 
خواص فیزیکی و شیمیایی:
 
گليسيرين مايعي زلال ، بي‌ رنگ ، بدون بو ، شيرين و اندكي گرم است. در معرض هوا به آرامي رطوبت جذب ميكند و گرانروي بالايي دارد. گليسيرين به هر نسبتي در آب و اتانول حل مي‌شود. اما در حلالهاي آلي مانند كلروفرم ، اتر ، بنزن و... حل نمي‌شود. بيشتر تركيباتي كه در آب يا الكل حل نمي‌شوند، در گليسيرين محلول هستند. گليسيرين يك الكل سه عاملي با فرمول C3H5(OH)3 است. وزن مولكولي آن 79.91 گرم بوده و در دماي 165 درجه سانتي‌گراد مي‌جوشد. گليسيرين انواع اسيدهاي ميوه ، نمكهايي مثل سولفات پتاسيم ، نيترات پتاسيم ، سولفات نقره و... را در خود حل ميكند. گليسيرين ، شكر و صمغ را نمي‌تواند حل كند. اما به راحتي با شيره و يا لعاب مخلوط مي‌شود و مي‌تواند بوي انواع بخارات روغني را جذب كند.
 
Molecular formula-----> C3H5(OH)3

Molar mass =92.09382 g/mol

Density =1.261 g/cm3

Melting point =18 °C (64.4°F)

 Boiling point =290 °C (554°F)

 Viscosity =1.5 Pa·s

 

ساختارخطی گلیسرین                                                                                  ساختار گلوله- میله گلیسرین

   ساختار خطی گلیسرین                                                                                         ساختار گلوله میله گلیسرین

روشهای تولید:

منبع طبيعي گليسيرين:

منبع اصلي گليسيرين بافت چربي جانوران و گياهان (روغن زيتون) است. منبع عمده تهيه گليسيرين ، توليد آن از واكنش صابوني شدن است. در فرآيند صابوني شدن ، چربي با قليا وارد واكنش شده و صابون و گليسيرين را توليد ميكند و بعد از جداسازي و تقطير ، گليسيرين بدست مي‌آيد. گليسيرين در چربي‌ها به صورت تركيب با اسيد پالمتيك (اسيد موجود در خرما) ، اسيداستئاريك ، اسيد اولئيك است. گليسيرين همچنين در زرده تخم‌ مرغ هم وجود دارد. در مغز انسان ، گليسيرين به صورت اسيد منو گليسيريك وجود دارد.

استخراج گليسيرين از منابع آن :

شكافتن چربي‌ها به اجزا سازنده‌اش در آب با سه روش انجام مي‌گيرد: افزودن باز (قليا) اين روش ساده‌ترين و قديمي‌ترين شيوه توليد صابون است. بعد از واكنش صابوني شدن ، گليسيرين به صورت محلول با آب در لايه زيرين صابون قرار مي‌گيرد. افزودن آب آهك واكنش آب آهك با چربي ، در فشار 10atm و در دماي 127 درجه سانتي‌گراد انجام مي‌گيرد و گليسيرين به صورت مخلوطي از اسيدهاي چرب بدست مي‌آيد كه بعدا جداسازي مي‌شود.

واکنشهای شیمیایی:

صابوني شدن آبدار : در اين فرآيند ، چربي‌ها را تحت اثر بخار داغ قرار مي‌دهند. دماي بخار داغ نبايد بيش از 300 درجه سانتي‌گراد باشد. بعد از جداسازي صابون و گليسيرين ، گليسيرين خام را چند بار تقطير ميكنند تا گليسيرين خالص بدست آيد. اين روش در سال 1885 ابداع شد.

اطلاعات ایمنی:

در درجه حرارت هاي بالا اشتعال پذير است. قابليت انفجار ندارد اما در حضور اكسيژن و در دماي بالا قابليت انفجار دارد.

 

درباره : مواد شیمایی آلی , هیدرو کربنهای اکسیژن دار ,
امتیاز : نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0


نمایش این کد فقط در ادامه مطلب
برچسب ها : گليسرين , Glycerin , گليسرول , 1و2و3 پروپانترول , تاریخچه گلیسرین , موارد مصرف گلیسرین , خواص فیزیکی و شیمیایی گلیسرین , C3H5(OH)3 , فرمول مولکولی گلیسرین , جرم مولکولی گلیسرین , دانسیته گلیسرین , نقطه ذوب گلیسرین , نقطه جوش گلیسرین , ویسکوزیته گلیسرین , ساختار خطی گلیسرین , ساختار گلوله میله گلیسرین , روشهای تولید گلیسرین , واکنشهای شیمیایی گلیسرین , منبع طبيعي گليسيرين , استخراج گليسيرين از منابع آن , صابوني شدن آبدار , اطلاعات ایمنی گلیسرین ,
بازدید : 1375
تاریخ : سه شنبه 24 مرداد 1391 زمان : 15:2 | نویسنده : وحید میردار وطن | نظرات ()

ارسال نظر برای این مطلب


نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی
تبلیغات
Rozblog.com رز بلاگ - متفاوت ترين سرويس سایت ساز
درباره سایت
ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی به شما بازدیدكنندگان عزیز، این سایت متعلق به هیچ سازمانی نمیباشد و هدف از تشکیل این سایت گردآوری اطلاعات پایه و مورد نیاز برای دانشجویان رشته شیمی کاربردی می باشد . پست الکترونیک سایت برای برقراری ارتباط omid.alaedin@hotmail.com منتظر نظرات و انتقاد های شما هستیم .
آمار سایت
آمار مطالب
کل مطالب : 800
کل نظرات : 987
آمار کاربران
تعداد اعضا : 10869

کاربران آنلاین

آمار بازدید
بازدید امروز : 13,085
باردید دیروز : 6,313
گوگل امروز : 412
گوگل دیروز : 534
بازدید هفته : 55,714
بازدید ماه : 115,917
بازدید سال : 2,162,756
بازدید کلی : 7,792,661
اطلاعات کاربری

عضو شويد

نام کاربری :
رمز عبور :

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی : * کد امنیتیبارگزاری مجدد
موضوعات
شیمی
مطالب پربازدید
جستجو

کدهای اختصاصی
پشتیبانی
RSS

Powered By
Rozblog.Com
Translate : Enterweb.ir