loading...

سایت شیمی کاربردی دانشگاه گلستان

تخمیر کربوهیدراتها,قدیمی‌ترین فرایند شیمیایی مورد استفاده بشر,منابع تامین قند مورد نیاز,تخمیر برای بدست آوردن چندین الکل,کربوهیدراتها ، منبع کربن

آخرین ارسال های انجمن

تخمیر کربوهیدراتها

امید علاالدین بازدید : 1053 پنجشنبه 19 مرداد 1391 نظرات ()

تخمیر کربوهیدراتها

دید کلی
کربوهیدراتها ، دسته ای از ترکیبات شیمیایی طبیعی بسیار مهم از مواد تشکیل دهنده گیاهان ، گلها و سبزیجات و درختان هستند. به‌علاوه ، کربوهیدراتها به‌عنوان سیستم مهم ذخیره انرژی عمل می‌کنند. آنها به آب ، کربن دی‌اکسید و گرما یا سایر انواع انرژی متابولیزه می‌شوند. بدین ترتیب ، کربوهیدراتها ، منبع مهم غذایی‌اند. کربوهیدراتها همچنین به‌عنوان واحدهای سازنده چربی‌ها و اسیدهای نوکلئیک عمل می‌کنند.

سلولز ، نشاسته و قند معمولی ، کربوهیدرات می‌باشند. از آنجا که این ترکیبات ، چندین گروه عاملی دارند، به چند عاملی موسومند؛ مانند گلوکز C6(H2O)6 و بسیاری از اجزای سازنده ساده ، کربوهیدراتهای پیچیده دارای فرمول عمومی Cn(H2O)n هستند. در این مقاله به یکی از واکنشهای مهم کربوهیدراتها ، یعنی تخمیر آنها می‌پردازیم.

قدیمی‌ترین فرایند شیمیایی مورد استفاده بشر
تخمیر قندها با مخمر ، قدیمی‌ترین فرایند شیمیایی مورد استفاده بشر ، هنوز هم برای تهیه اتانول و بعضی الکلهای دیگر ، دارای اهمیت بسیار زیادی است.

منابع تامین قند مورد نیاز
قند مورد نیاز از منابع مختلف تامین می‌شود، از جمله از ملاس حاصل از چغندر قند و نیشکر یا نشاسته بدست آمده از انواع غلات می‌توان نام برد. نام الکل غله‌ای به همین دلیل به اتانول داده شده است.  

تخمیر برای بدست آوردن چندین الکل
اگر در تخمیر ، نشاسته ، ماده اولیه باشد، علاوه بر اتانول ، مقدار کمی روغن فوزل که در زبان آلمانی به معنای مایع پست‌تر است، مخلوطی از الکلهای نوع اول نیز بدست می‌آید: عمدتا ایزوپروپیل الکل با مقدار کمی n- پروپیل الکل ، ایزوپروپیل الکل و 2- متیل -1- بوتانول که به‌عنوان آمیل الکل فعال معروف است. (آمیل= پنتیل)

کربوهیدراتها ، منبع کربن
بدون تردید در آینده ، انسان به کربوهیدراتها به‌عنوان منبع کربن روی خواهد آورد: کربن برای مواد شیمیایی آلی و کربن به‌صورت سوخت. با این گرایش ، فرایندهای تخمیر روز به روز مهمتر و مهمتر خواهند شد.

یک مثال
ایزوپنتیل الکل و آمیل الکل فعال در اثر تبدیل آنزیمی آمینواسیدهای لوسین و ایزولوسین تشکیل می‌شود. این اسیدهای آمینه ، خود ، در اثر هیدرولیز مواد پروتئینی موجود در نشاسته حاصل می‌شوند.

ویرایش و تلخیص:آکاایران

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی
تبلیغات
Rozblog.com رز بلاگ - متفاوت ترين سرويس سایت ساز
درباره ما
ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی به شما بازدیدكنندگان عزیز، این سایت متعلق به هیچ سازمانی نمیباشد و هدف از تشکیل این سایت گردآوری اطلاعات پایه و مورد نیاز برای دانشجویان رشته شیمی کاربردی می باشد . پست الکترونیک سایت برای برقراری ارتباط omid.alaedin@hotmail.com منتظر نظرات و انتقاد های شما هستیم .
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 800
  • کل نظرات : 992
  • افراد آنلاین : 5
  • تعداد اعضا : 11058
  • آی پی امروز : 127
  • آی پی دیروز : 127
  • بازدید امروز : 1,092
  • باردید دیروز : 2,540
  • گوگل امروز : 11
  • گوگل دیروز : 19
  • بازدید هفته : 10,292
  • بازدید ماه : 34,927
  • بازدید سال : 488,167
  • بازدید کلی : 9,480,132