close
دانلود فیلم
پاسخ به چند سوال رایج

خوش آمدید!

به سایت سایت شیمی کاربردی دانشگاه گلستان خوش آمدید.

آخرین ارسال های انجمن

چرا وقتی در نوشابه نمک می ریزیم گاز با شدت بیشتری آزاد می شود؟
هرچه دمای آب کمتر و فشار بیشتر باشد اب گاز بیشتری را در خود حل می کند. بنابراین گازCO2 را تحت این شرایط در نوشابه وارد می کنند تا نوشابه از این گاز اشباع شود. زمانی که درِ نوشابه برداشته می شود و در دما و فشار معمولی قرار می گیرد محلول خاصیت فوق اشباع پیدا می کند و تمایل به آزاد کردن گاز CO2 پیدا می کند برای این کار CO2  محلول باید به صورت حباب درآید یعنی مولکول های CO2 کنار هم جمع می شوند و با پیوستن به هم تشکیل حباب دهند، به سطح آورده و خارج شوند.
هرگونه سطحی که به خصوص ناهمواری هم داشته باشد ایجاد این حباب ها  را راحت تر می کند، بنابراین نمک که از بلورهای ریز تشکیل شده است این سطح را برای حباب ها و تشکیل آنها فراهم می کند (سطح بلورها) پس حباب بیشتری تشکیل شده و خارج می شود، هر چیز دیگری غیر از نمک هم مثل شن یا ماسه یا خاک یا شکر می تواند چنین نقشی داشته باشد اثر بیشتر نمک نسبت به شکر به دلیل ریزتر بودن بلورهای آن و ایجاد سطح تماس بیشتر است.

کبریت چگونه آتش می گیرد؟
کبریت به طور عمده از دو قسمت 1- سیستم آتش زن. 2- بخش آتش گیر ساخته شده است. سیستم آتش زن یا ایجاد آتش کبریت شامل دو قسمت است. 1- سرچوب کبریت که به طور عمده کلرات پتاسیم و کمی گوگرد است. 2- حاشیه ی کناره ی قوطی کبریت که به طور عمده فسفر قرمز می باشد.
فسفر قرمز به تنهایی دمای اشتعال بالایی دارد  زمانی که بر اثر کشیدن چوب کبریت به حاشیه ی آن با کلرات پتاسیم قاطی می شود براثر اصطکاک و گرمای تولیدی از آن با هم ترکیب شده و حاصل آن گرمای زیاد و انفجار این دو است که از گرمای تولیدی چوب کبریت نیز که قسمت آتش گیر کبریت است شروع به شعله ور شدن و سوختن می کند.
چرا پیاز اشک را در می آورد؟
هنگامی که پوست پیاز را می کنید یافته های آن آسیب می بینند و آنزیمی در آنها با ترکیبی به نام سولفواکسید (به اختصار) ترکیب شده و مولکول نامبرده را به سه قسمت می شکند که یکی از این ترکیبات اشک آور است.
زمانی که پیاز را زیر شیر آب یا پس از خروج از یخچال پوست می کنید دیگر اشک آور نیست زیرا:
سولفواکسید در آب محلول است و آب سبب آبکافت آن می شود در نتیجه بقیه ی مراحل بالا که نتیجه ی آن ایجاد ترکیب اشک آور است انجام نمی شود.
اگر پیاز سرد باشد سرعت واکنش آنزیمی نامبرده کاهش می یابد و کمتر تشکیل می شود و فشار بخار سولفواکسید هم کاهش یافته و غلظت آن در هوا کم می شود طوری که سبب ایجاد اشک نمی شود.

امتیاز : نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0


نمایش این کد فقط در ادامه مطلب
برچسب ها : چرا پیاز اشک را در می آورد؟ , کبریت چگونه آتش می گیرد؟ , چرا وقتی در نوشابه نمک می ریزیم گاز با شدت بیشتری آزاد می شود؟ ,
بازدید : 513
تاریخ : شنبه 20 اسفند 1390 زمان : 20:27 | نویسنده : وحید میردار وطن | نظرات ()

ارسال نظر برای این مطلب

این نظر توسط mohamad در تاریخ 1390/12/22 و 3:04 دقیقه ارسال شده است

jaleb bod..

این نظر توسط امید در تاریخ 1390/12/20 و 21:23 دقیقه ارسال شده است

پر محتوا بود
پاسخ : miC :-*



نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتی
تبلیغات
Rozblog.com رز بلاگ - متفاوت ترين سرويس سایت ساز
درباره سایت
ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی به شما بازدیدكنندگان عزیز، این سایت متعلق به هیچ سازمانی نمیباشد و هدف از تشکیل این سایت گردآوری اطلاعات پایه و مورد نیاز برای دانشجویان رشته شیمی کاربردی می باشد . پست الکترونیک سایت برای برقراری ارتباط omid.alaedin@hotmail.com منتظر نظرات و انتقاد های شما هستیم .
آمار سایت
آمار مطالب
کل مطالب : 800
کل نظرات : 987
آمار کاربران
تعداد اعضا : 10869

کاربران آنلاین

آمار بازدید
بازدید امروز : 13,179
باردید دیروز : 6,313
گوگل امروز : 425
گوگل دیروز : 534
بازدید هفته : 55,808
بازدید ماه : 116,011
بازدید سال : 2,162,850
بازدید کلی : 7,792,755
اطلاعات کاربری

عضو شويد

نام کاربری :
رمز عبور :

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی : * کد امنیتیبارگزاری مجدد
موضوعات
شیمی
مطالب پربازدید
جستجو

کدهای اختصاصی
پشتیبانی
RSS

Powered By
Rozblog.Com
Translate : Enterweb.ir