loading...

سایت شیمی کاربردی دانشگاه گلستان

بیماری ها

آخرین ارسال های انجمن

سیگار از نگاه یک شیمیست

فرزانه کیاء بازدید : 1338 پنجشنبه 06 تير 1392 نظرات ()

همه ما كم و بيش در مورد سيگار و مضرات آن شنيده ايم.اما اگر از ديد يك شيميست به سيگار نگاه كنيم مضرات بسيار بيشتری در آن پيدا می كنيم.شايد قابل باور نباشد ولی اثبات شده كه در حدود ۴۰۰۰ نوع تركيب در اثر دود كردن يك سيگار در محيط تشكيل می شود،كه ۴۳ نوع آن بالقوه سرطان زا هستند.پس نبايد فكر كرد كه تنها فرد سيگاری است كه ضرر می كند،بلكه اين مصيبتها را به اطرافيان خودش هم هديه می كند.طبق آماری كه سازمان بهداشت جهانی WHO در آغاز سال ۲۰۰۶ اعلام كرده نخستين دليل مرگ بشر را استعمال دخانيات دانسته است.

تولید نمک خوراکی در ایران

9011322113 بازدید : 1854 جمعه 19 آبان 1391 نظرات ()

تولید نمك خوراكی در ایران

به‌ رغم توجه بسیاری از كشورها به این ماده ی حیاتی در طول تاریخ، كه گاهی منجر به بروز جنگ بین آنها می ‌شد، قبلا در كشور ما توجه اندكی به این عنصر مهم حیاتی شده است.

سنگ نمک

قبل از احداث كارخانه‌های تصفیه ی نمك، نمك خوراكی در كارگاه‌های سنتی به این شکل تولید می ‌شد كه به سنگ نمك استخراج شده از معدن، پس از آسیاب شدن و سرند كردن، یُد اضافه گشته و در كیسه‌های نایلونی زرد رنگ روانه ی بازار مصرف می ‌شد.

این نوع نمك، به علت آنكه هیچ گونه عمل تصفیه ‌ای روی آن انجام نمی ‌گیرد، غیر استاندارد بوده و مصرف خوراكی آن در درازمدت عوارض نامطلوبی ایجاد می ‌نماید و بایستی از مصرف آن جدا خودداری شود.

سنگ نمک

به ادامه مطلب بروید ...

استفاده از زهرمار به جای مورفین درپزشکی

مبینا بیگ زاده بازدید : 1181 شنبه 06 آبان 1391 نظرات ()

زهر یکی از مرگبارترین مارهای دنیا می تواند کلید نسل جدیدی از داروهای مسکن باشد. ترکیبات تسکین دهنده درد که از زهر مامبای سیاه آفریقایی استخراج شده، قدرتی به اندازه برخی از داروهای مخدر از جمله مورفین دارد.

خرفه، علفی هرزه سرشار از امگا سه (3) !

محدثه گرزین بازدید : 1585 دوشنبه 16 مرداد 1391 نظرات ()

خواص گیاه خرفه و تخم آن تخم خرفه تصفیه کننده خون و تسکین دهنده ی تشنگیاست و برای رفع سرفه می تواند مفید باشد. در طب سنتی به عنوان تب بر، ضدعفونی کننده، ضداسکوربوت (بیماری های ناشی از کمبود ویتامین c)، ضد اسپاسم، مدر و ضد کرم استفاده می شود. گیاه خرفه با اسم علمی portulaca oleracea و با نام انگلیسی purslane از تیره پرتولاکاسه (portulacaceae) است که برگ های گوشتی و بذرهای سیاه ریز دارد.

برای مشاهده به ادامه مطلب مراجعه کنید.

منیزیم ( Mg )

وحید میردار وطن بازدید : 1520 چهارشنبه 04 مرداد 1391 نظرات ()

منیزیم عنصری فلزی به رنگ سفید نقره ای است که در گروه 2 جدول تناوبی قرار دارد . این عنصر در سال 1808توسط Humphrey Davy دانشمند انگلیسی کشف گردید . از الکترولیز نمک کلرید منیزیم و همچنین از آب دریا بدست می آید .
منیزیم و ترکیبات آن مدت زمان مدیدی است که شناخته شده هستند. منیزیم هشتمین عنصر از نظر فراوانی در پوسته زمین به حساب می آید. این عنصر در نهشته های عظیم در کانیهای مگنزیت ، دولومیت و دیگر کانیها یافت می شود. 

این عنصر از الکترولیز کلرید منیزیم ناشی از آبهای نمک دار، چاهها و آب دریاها حاصل می شود. 
منیزیم عنصری سبک به رنگ سفید نقره ای است این عنصر به راحتی در درجه حرارت بالا می سوزد و شعله سفید رنگ و تابناکی در موقع سوختن نمایان می کند. 
موارد استفاده این عنصر شامل مواد محترقه و منفجره شامل بمبهای آتش زامی باشد. حدود یک سوم ترکیبات آلومینیومی و آلیاژهای ضروری برای هواپیماها و موشکها از این عنصر استفاده می شود. این عنصر دارای خاصیت جوش خوردگی بهتر از آلومینیوم می باشد که برای عناصر آلیاژی مورد استفاده قرارمی گیرد. همچنین برای تولید گرافیتها ی حلقه ای چدنی کاربرد دارد. 

همچنین این عنصر یک عامل کاهنده در تولید اورانیوم خالص و نمکهای فلزی است. هیدروکسید، کلرید ، سولفات و سیترات منیزیم در دندانپزشکی استفاده می شود. به علت اشتعال پذیری بالای این عنصر برای سوخت کوره های کارخانه ها استفاده می شود.
ترکیبات آلی منیزیم نقش حیاتی در زندگی گیاهی و جانوری دارند. کلرفیل گیاهان دارای منیزیم است. 
به علت اشتعال پذیری بالای منیزیم موقع استفاده از این عنصر باید دقت لازم را به عمل بیاوریم. در موقع سوختن منیزیم نباید از آب استفاده کرد.

 

برای مشاهده متن کامل به ادامه مطلب بروید

آنچه درباره ی گروه خونی تان نمی دانید

وحید میردار وطن بازدید : 1196 دوشنبه 02 مرداد 1391 نظرات ()

 

انسان‌ها از بسیاری جهات با هم تفاوت دارند. این تفاوت در گروه‌های خونی آنها نیز وجود دارد. فردی كه گروه خونی A مثبت دارد، نمی‌تواند از فردی با گروه خونی B منفی خون بگیرد زیرا در این صورت بدنش به شدت واكنش نشان می‌دهد. در مورد موادغذایی نیز همین مساله صادق است، یعنی برخی موادغذایی كه بدن بعضی افراد به خوبی می‌پذیرد با دستگاه گوارش برخی دیگر از افراد سازگار نیست. البته در اینكه دستگاه گوارش می‌تواند خود را سازگار كند، شكی نیست اما اگر بدانید چه موادغذایی‌ای با بدن شما سازگارتر هستند، نیازی نیست بی‌دلیل دستگاه گوارشتان را خسته كنید.

برای مشا هده متن کامل به ادامه مطلب بروید

تعداد صفحات : 2

تبلیغات
Rozblog.com رز بلاگ - متفاوت ترين سرويس سایت ساز
درباره ما
ضمن عرض سلام و خوش آمد گویی به شما بازدیدكنندگان عزیز، این سایت متعلق به هیچ سازمانی نمیباشد و هدف از تشکیل این سایت گردآوری اطلاعات پایه و مورد نیاز برای دانشجویان رشته شیمی کاربردی می باشد . پست الکترونیک سایت برای برقراری ارتباط omid.alaedin@hotmail.com منتظر نظرات و انتقاد های شما هستیم .
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 800
  • کل نظرات : 992
  • افراد آنلاین : 7
  • تعداد اعضا : 11058
  • آی پی امروز : 98
  • آی پی دیروز : 160
  • بازدید امروز : 1,725
  • باردید دیروز : 3,809
  • گوگل امروز : 13
  • گوگل دیروز : 22
  • بازدید هفته : 8,647
  • بازدید ماه : 46,412
  • بازدید سال : 499,652
  • بازدید کلی : 9,491,617